FC Rijnvogels zou het lastig krijgen in de derde divisie maar nestelt zich in de subtop

© Archieffoto Taco van der Eb

Hennie Kanbier
Volendam

Met de vierde overwinning van het seizoen was Thomas Duivenvoorden content, maar de manier waarop de 1-2 van FC Rijnvogels tot stand kwam bij RKAV Volendam was de trainer meer waard.

,,We speelden misschien minder flitsend dan afgelopen week tegen VVOG, maar we hebben mentaal en fysiek heel veel opgebracht. Dat ook niet voor het eerst dit seizoen en we mogen tot nu toe stellen dat de ploeg is meegegroeid in deze divisie. Wekelijks worden er stappen gemaakt en de resultaten zijn daardoor vaak in lijn met de krachtsverhoudingen op het veld. Ik vond dat we weer dominant waren en dat we in drie punten zijn blijven geloven.”

De Katwijkers boksten wel lange tijd tegen een achterstand aan in Volendam. Lennart Tol zette zijn ploeg halverwege de eerste helft op voorsprong. De kansen bleven komen voor de bezoekers, maar pas in de slotfase werd de macht gegrepen. De voor Dirk-Jan van den Oever ingevallen Tom Bijen maakte de gelijkmaker en kort voor tijd zorgde Dennis Bakker voor de 1-2. Duivenvoorden: ,,Het is al de vijfde keer dit seizoen dat we laat scoren en dat toont de wilskracht en het vermogen om niet op te geven. Door velen werden we gezien als een ploegje dat gepromoveerd was en we zouden het heel lastig krijgen. Voorlopig mogen we stellen dat we een toontje meeblazen.’’

FC Rijnvogels is nu al zeven competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van begin september, thuis tegen Sparta Nijkerk (0-1).

Hennie Kanbier

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.