FC Lisse verlaat Goed Genoeg in mineur na twee late Amsterdamse treffers

Jaap Zwetsloot tekende voor de 1-2.© Archieffoto

Hein ten Berge
Amsterdam

FC Lisse leek lang op weg de nare smaak van de midweekse nederlaag tegen Jong FC Volendam weg te spoelen maar verliet sportpark Goed Genoeg in mineur: 3-2.

Voor rust viel er weinig te beleven op de Amsterdamse Zuidas en mochten de Lissenaren blij zijn dat de rust zonder kleerscheuren werd bereikt.

FC Lisse, waar Wout Heemskerk de voorkeur kreeg boven Bas Gozeling, kwam in de tweede helft beduidend beter voor de dag. Jeffrey Klijbroek pegelde de bal kort na rust onhoudbaar langs AFC-doelman Gijs van Zetten en opende daarmee de score. Het was niet de eerste wonderschone treffer van Klijbroek die ook dit seizoen duidelijk geen patent heeft op intikkertjes.

FC Lisse voelde zich opeens duidelijk in zijn sas en was na een uurtje zelfs dicht bij de 0-2. Enzo Stroo faalde echter alleen voor het Amsterdamse doel. Niet veel later kwam de thuisploeg via Raily Ignacio, die twee minuten eerder op de lat had gekopt, op gelijke hoogte.

Met David Verweij in de spits gingen de bezoekers brutaal op zoek naar een nieuwe voorsprong. En die kwam er via Jaap Zwetsloot na een voorzet van Bjorn Mussche.

In de slotfase was het alle hens aan dek voor de Lissenaren. Nadat Splinter de Mooij en Melvin Platje nog hadden gefaald, zorgde Matthijs Jesse voor de gelijkmaker. In de slotminuut dompelde Joël Tillema FC Lisse in rouw.

tweede divisie

AFCFC Lisse3-2

46. Klijbroek 0-1, 63. Ignacio 1-1, 73. J. Zwetsloot 1-2, 88. Jesse 2-2, 90. Tillema 3-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.