Doelpunten van Jesse van Nieuwkerk helpen VVSB niet aan punt, Blauw Geel’38 gaat alsnog met de punten aan de haal

Jesse van Nieuwkerk was goed voor twee doelpunten.© Foto Taco van der Eb

Hein ten Berge
Veghel

VVSB heeft een pas op de plaats moeten maken na een Brabantse middagje waarop er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht leek. Een riante 0-2 voorsprong bleek niet genoeg waarna de Noordwijkerhouters puntloos huiswaarts keerden (3-2).

,,Mijn goaltjes komen vanzelf wel’’, zei Jesse van Nieuwkerk vorige week nadat hij VVSB met enkele assists aan een ruime 6-1 overwinning op Dongen had geholpen. Zelf scoorde hij niet in dat duel maar een belangrijke schakel in het aanvalsspel van VVSB was hij zeker.

In Veghel bleek dat Van Nieuwkerk profetische woorden sprak. Op bezoek bij Blauw Geel’38 nam hij de gehele Noordwijkerhoutse productie voor zijn rekening maar dat leidde uiteindelijk niet tot een polonaise na afloop. Althans niet in de kleedkamer van de bezoekers. Bij Blauw Geel konden ze hun lol niet op naar de knappe ommekeer.

Weinig toeschouwers in Veghel hielden rekening met zo’n scenario. Van Nieuwkerk had VVSB op aangeven van Richelo Fecunda al vroeg in de wedstrijd koppend aan een voorsprong geholpen en herhaalde dat kunstje na een uur. Deze keer stonden Tim de Rijk en Ian van Otterlo aan de basis van het doelpunt.

Die 0-2 voorsprong was geenszins geflatteerd, al had de thuisploeg zich op de counter al een aantal keer gevaarlijk getoond maar bleef de schade voor de Noordwijkerhouters beperkt. Blauw Geel sloeg twee keer toe uit een corner en via een counter werd het vijf minuten voor tijd zelfs 3-2. De ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen komt dit weekeinde niet in actie. Op 23 oktober wacht een thuisduel met Gemert.

derde divisie

Blauw Geel’38VVSB3-2

5. Van Nieuwkerk 0-1, 60. Van Nieuwkerk 0-2, 69. Voets 1-2, 70. Van den Nieuwenhof 2-2, 84. Van den Nieuwenhof 3-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.