Grasshoppers is wisselvallig tegen BAL: ’Maar er zit wel degelijk schot in’

Joris Zandbergen
Katwijk

Bij vlagen goed, soms wat minder maar uiteindelijk toch een ruime zege voor Sportiff Grasshoppers.

Ook tegen BAL uit Weert, de nieuwkomer is een versterking voor de Women’s Basketball League in plaats van Utrecht, bleven de Katwijkse basketbalsters ongeslagen.

Het team van coach Renate Sluijs had het wel soms lastig tegen de Limburgers. „Je merkt dat we in het begin moeite hebben om het ritme te vinden”, aldus Sluijs. „Dan spelen we te gehaast en nemen we snelle afstandsschoten.”

Halverwege het tweede kwart hervond Grasshoppers zich. Onmiddellijk kwam de thuisclub een straatlengte voor te staan. Sluijs hamerde er bij haar team op na rust (38-21) meteen door te drukken en zo BAL geen hoop meer te geven.

Dat was aan dovemansoren gericht want de Weerter formatie kwam snel dichterbij, ook omdat Grasshoppers van vlak bij de basket bijna alles miste. „Ook onze vrije worpen waren bizar slecht, anders neem je eerder afstand”, zei de coach. „Maar ook complimenten voor BAL dat goed bijbleef. Een leuke ploeg.”

BAL naderde tot op zes punten voordat de Katwijksen hun verdediging beter op orde kregen. „Dat moet je ook doen als het niet loopt. We gaven net wat meer druk en dan onderscheppen we een paar passes. Opeens viel het allemaal onze kant op, en konden we ook meer fast breaks gaan spelen”, zei Sluijs.

De uit Italië teruggekeerde Karin Kuijt nam opnieuw haar ploeg, waar de jonge Lotte van Kruistum weer topscorer werd, op sleeptouw. „Ze was erg goed deze wedstrijd”, zei Sluijs. „Alleen jammer dat niet al haar mooie passjes werden afgemaakt.”

Het Katwijkse offensief was de bezoeksters in het laatste stuk dan toch veel te machtig. Met een knappe tempoversnelling zette Grasshoppers lang een ruime marge op het scorebord. „Ik heb wel weer leuke dingen gezien”, aldus Sluijs. „Als ze de dingen oppikken, gaat het lopen. Dan is er ook dat passje extra waardoor we iemand echt vrijspelen. Het is nog wat wisselvallig maar er zit wel degelijk schot in.”

basketbal wbl

GrasshoppersBAL76-59

(17-14, 21-7, 16-23, 22-15)

Scores Grasshoppers: Van Kruistum 17, Vos 15, K. Kuijt 12, Aandewiel 11, Van der Plas 11 (11 rebounds), F. Kuijt 10,

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.