SJC ruw van koppositie geduwd door Velsen: ’Ik heb geen moment het spel gezien dat ik graag wil spelen met deze ploeg’

Wesley Haasnoot (l) vecht een duel uit met Richie Agyapong.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Milo Lambers
Driehuis

SJC is lijstaanvoerder af na een pijnlijke nederlaag bij een veel scherper RKVV Velsen.

,,Niet goed genoeg”, was het korte maar harde oordeel van trainer Marcel IJzendoorn na de harde nederlaag in Driehuis. ,,Het was net als tegen Westlandia (2-4 nederlaag). Toen kregen we ook in een kwartier drie doelpunten tegen. Als je zo vroeg achterkomt, dan wordt het een lastige middag. Dat moet eruit.”

SJC werd vanaf de eerste minuut bij de strot gegrepen door Velsen. De Noordwijkers werden opgejaagd en konden hun eigen spel niet spelen. Vooral in de omschakeling waren de Velsenaren dodelijk. Al na drie minuten maakte Richie Agyapong de openingstreffer vanuit een corner. Velsen denderde door en binnen twintig minuten stond er 3-0 op het scorebord. Daan Tervoort gaf eerst uit de omschakeling prachtig voor op Tim Groenewoud. Bij de 3-0 gaf hij de bal aan Abdelmajid Bouali die fraai afrondde.

De goals waren een harde klap voor de trotse koploper, die alleen maar slordiger ging spelen en heel veel ruimte weggaf. Timo Ruigrok maakte vervolgens na een halfuur wel 3-1, maar veel in te brengen had de bezoekende ploeg niet. ,,Ik heb geen moment het spel gezien dat ik graag wil spelen met deze ploeg”, constateerde IJzendoorn. SJC moest het doen zonder sterkhouder Frans van Niel die vanwege persoonlijke omstandigheden moest afhaken.

Na rust ging SJC op zoek naar de aansluitingstreffer maar eigenlijk hing die nooit echt in de lucht. Velsen hield het achterin potdicht. Het kwam tot slechts een uitgespeelde kans. Tom Duindam schoot op de vuisten van de keeper van Velsen. Na een discutabele rode kaart voor Younes Seghrouchni bij SJC, maakte Daan Tervoort de 4-1.

vierde divisie

RKVV VelsenSJC4-1

3. Agyapong 1-0, 13. Groenewoud 2-0, 19. Bouali 3-0, 30. Ruigrok 3-1, 90. Tervoort 4-1.

Rood: 86. Seghrouchini (SJC).

SJC: Hoogervorst, Vilasaku, Groot (64. Van Oosten), Seghrouchini, Wisselink, Ruigrok, Hoogervorst, Van Trigt (64. Turk), Verweij, Duindam, Haasnoot (80. Koeman).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.