Senioren Peppelhof Leimuiden zien komst minibieb niet zitten; bieb blijft nu mogelijk nog een jaar in ’t Spant

De vrijwilligers van de bibliotheek in ’t Spant in Leimuiden.© Archieffoto Hielco Kuipers

Marieta Kroft
Leimuiden

Er komt toch geen kleine bibliotheek in De Peppelhof in Leimuiden. Het bestuur van het seniorencomplex gaat er niet mee akkoord, zo laat de gemeente Kaag en Braassem weten.

De reden blijft onduidelijk. Het bestuur van de Peppelhof is onbereikbaar voor commentaar.

De politiek zou komende maandagavond vergaderen over de sluiting van de bieb in ’t Spant per 1 januari en het optuigen van een veel goedkopere minibieb in De Peppelhof.

Lees ook: Mini-bieb in de Peppelhof Leimuiden; Family Factory ’meer dan teleurgesteld’

In hun brief aan de raad schrijven burgemeester en wethouders nu dat ze de nieuwste ontwikkelingen maandag met de raadsleden willen bespreken. Een onderdeel van die bespreking is om de bieb in ’t Spant een jaar langer open te houden, zodat er in die tussentijd naar een nieuw alternatief kan worden gezocht.

Family Factory

Annemarie van der Veen van de steeds kritische Family Factory, een groep van actieve ouders in Leimuiden, is compleet verrast nu de Peppelhof niet doorgaat. ,,Het is een aanfluiting dat de gemeente niet is begonnen met de vraag of De Peppelhof wel akkoord zou gaan. Nu lag er al een uitgewerkt voorstel, waar wij het overigens niet mee eens waren. Er is in elk geval veel tijd verspild.’’

Lees ook: Oproep tot protest in het raadhuis van Kaag en Braassem over sluiting bibliotheek

Ze hoopt dat de gemeente nu inderdaad instemt met een jaar langer bibliotheek in Leimuiden.

Donderdag riep de Family Factory dorpsgenoten nog op om maandag massaal naar het gemeentehuis te gaan, uit protest dat de bieb ging sluiten en in afgeslankte vorm zou doorgaan in de Peppelhof. Wat Van der Veen betreft, geldt die oproep nog steeds. ,,Laten we met zoveel mogelijk aanwezig zijn, zodat de politiek ziet dat de bibliotheek ons na aan het hart ligt.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.