Bronstig damhert verstrikt in schrikdraad in weiland Voorhout

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

1 / 5
Internetredactie
Voorhout

Een damhert is in de nacht van zondag op maandag vast komen te zitten in schrikdraad in een weiland in Voorhout. De brandweer en Staatsbosbeheer hebben het dier bevrijd.

Damherten komen normaal voornamelijk voor in het duingebied, maar tijdens de bronsttijd kunnen met name mannetjes hun leefgebied verlaten op zoek naar vrouwtjes. Een bewoner zag op camerabeelden dat het dier ’s nachts door de tuin struinde. Het avontuur eindigde in een weiland aan de Bollendreef in Voorhout, waar het dier vast kwam te zitten in schrikdraad bedoeld voor koeien en paarden.

Naast de brandweer kwamen medewerkers van Staatsbosbeheer ter plaatse om te assisteren bij het bevrijden van het damhert. In eerste instantie liet het dier zich niet makkelijk vangen, hij sprong wild in het rond. Uiteindelijk gaf het hert de strijd op en bleef hij verstrikt in het schrikdraad liggen aan de rand van een sloot.

De hulpdiensten konden in actie komen en verlosten het hert van het draad. Even later is het damhert op een ladder vastgebonden en in een pick-up naar het duin gereden. In het duingebied is hij vrijgelaten, waar hij verder kan zoeken naar een geschikte paringspartner.

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.