Een bokbier of liever wijn? Het proefseizoen is aangebroken

Tijd voor bokbier.© Publiciteitsfoto

Theo de With
Leiden/Zoeterwoude

Met de intrede van de herfst breekt ook het proefseizoen aan. Er kan in de Leidse regio binnenkort worden geproefd van speciale bieren en wijnen.

De herfst is natuurlijk vooral het seizoen dat de bokbieren op tafel verschijnen. Café De Meester in Zoeterwoude-Dorp houdt daarom komend weekend zijn jaarlijkse bokbierweekend. Er zijn diverse bokbieren te bestellen, maar op zaterdagavond is er ook een speciale proeverij. Onder leiding van gastvrouw Yvonne van der Geest worden er drie bieren geproefd. Daarbij worden passende hapjes geserveerd. De proeverij begint om 21.00 uur en deelname kost 17,50 euro per persoon. Vooraf aanmelden is gewenst via 071-5801537 of info@demeesterzoeterwoude.nl

In Leiden staat binnenkort ook de bokkenwandeling op het programma. Op zondag 6 november is de elfde editie van dit evenement, dat in 2011 begon met zeventig deelnemers en inmiddels meer dan duizend bezoekers trekt.

Zij maken een wandeling langs zes cafés in het Leidse centrum. Bij de start krijgen de deelnemers een glas en een stempelkaart. In elk van de kroegen wordt een bokbier van een kleine Nederlandse brouwerij geschonken en is een klein bijpassend hapje. Een volle stempelkaart levert een oorkonde op. De bokkenwandeling begint om 14.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Kaarten kosten 34,50 euro en zijn te koop via www.bokkenwandeling.nl.

Voor wie liever wijn in plaats van bier drinkt, is er komend weekend Chateau Leyden. In de voormalige dekenfabriek Scheltema is op zaterdag 22 en zondag 23 oktober de allereerste editie van dit wijnfestival. Beide dagen kunnen bezoekers van 13.00 tot 23.00 uur terecht om kennis te maken met wijnen van tientallen wijnboeren van over de hele wereld.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.