vv Katwijk haalt twee spelers van Koninklijke HFC en heeft de eerste versterkingen voor volgend seizoen binnen

Sietse Brandsma (links) krijgt zijn Katwijk-shirt overhandigd van technisch directeur Cees Bruinink.© Foto vv Katwijk

Tom Mentink
Katwijk

vv Katwijk is er dit seizoen al vroeg bij. De titelhouder heeft zich voor komend voetbaljaar versterkt met Sietse Brandsma (25) en Koen Tros (25) van competitiegenoot Koninklijke HFC. Ze tekenen allebei een contract tot medio 2025.

Brandsma, een linksbenige balvaste en fysiek sterke spits, is in Haarlem bezig aan zijn derde seizoen. Tros, een creatieve middenvelder en eveneens linksbenig, speelt nu voor het tweede jaar bij Koninklijke HFC.

Beide spelers kennen elkaar al uit hun jeugd. Brandsma en Tros voetbalden samen in de jeugd van BOL uit Broek op Langendijk, waar ze allebei op hun zestiende debuteerden in de hoofdmacht. Met de club promoveerden ze in een paar jaar tijd van de derde naar de eerste klasse.

Toen Brandsma en Tros 21 jaar waren, maakten ze de overstap naar ODIN’59. Daar braken ze allebei door in de hogere regionen van het amateurvoetbal. Dat bleef niet onopgemerkt bij Koninklijke HFC. Eerst maakt Brandsma in de zomer van 2019 de overstap. Een jaar later volgde Tros.

De tekst gaat verder onder de foto

Koen Tros (rechts) en Bruinink.© Foto vv Katwijk

Nu maken beide spelers dus de volgende stap in hun carrière. Met Brandsma was er al contact vanuit Katwijk, in de periode toen hij nog bij ODIN’59 speelde. Anthony Correia, de huidige hoofdtrainer van vv Katwijk, had destijds de Heemskerkers onder zijn hoede.

,,Doordat we altijd contact hebben gehouden, wisten we dat er veel geïnteresseerde clubs waren en hebben we Koninklijke HFC aangegeven ook graag met beide spelers in gesprek te gaan’’, zegt technisch directeur Cees Bruinink, die zijn aanvallende versterkingen binnen heeft.

,,We zien dat na ons kampioenschap van afgelopen seizoen veel clubs zeer verdedigend tegen ons spelen. Door de komst van Koen en Sietse hebben we er naast meer voetballend vermogen een goede sterke aanvaller bij die makkelijk doelpunten maakt en waarmee de trainer makkelijker voor een andere speelwijze kunnen kiezen.’’

Lees ook: Somalisch international Mukhtar Suleiman heeft de vrije rol op het middenveld van vv Katwijk, dat mede dankzij twee assists van hem de zege pakt

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.