Tijdelijke N206 bij Valkenburg nacht dicht vanwege verzakking

De tijdelijke N206 bij Valkenburg.© Archieffoto

Hielke Biemond
Valkenburg

De tijdelijke N206 bij Valkenburg gaat in de nacht van donderdag op vrijdag dicht vanwege een verzakking ter hoogte van de wijk Veldzicht. Aannemer Boskalis moet daar een spoedreparatie uitvoeren aan het asfalt.

,,Het probleem is veroorzaakt door het uittrekken van damwandplanken bij het werk aan de verdiepte N206’’, verklaart de woordvoerster van de Rijnlandroute, waar de nieuwe N206 onder valt. ,,Door de trillingen is de grond daar wat extra gaan zakken.’’

De nachtelijke afsluiting van de tijdelijke N206, tussen 20 uur op donderdag en 6 uur op vrijdag, grijpt Boskalis meteen aan om ook een andere noodzakelijke klus uit te voeren. De aannemer maakt ter hoogte van de Molenwijk een in- en uitrit voor werkverkeer.

Volgens Boskalis is het goed mogelijk dat beide werkzaamheden ’hoorbaar, voelbaar en zichtbaar’ zijn voor omwonenden. ,,Maar we proberen de hinder tot een minimum te beperken.’’

Automobilisten tussen Katwijk en Leiden worden die nacht omgeleid over de A44. Bussen rijden door het dorpshart van Valkenburg. Hulpdiensten kunnen ondanks de afsluiting gewoon gebruik blijven maken van de tijdelijke N206.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.