Daags na bekeruitschakeling bindt Rijnsburgse Boys twee spelers langer aan zich

Delano Asante (midden) kopt de bal weg in het bekerduel met De Graafschap.© Foto Erik van Kordelaar

Tom Mentink
Rijnsburg

Rijnsburgse Boys heeft de verbintenissen van rechtsbuiten Delano Asante en verdediger Daan Walraven verlengd. Beide spelers staan nu een jaar langer onder contract tot medio 2024.

Bij Asante is er nog een optie de verbintenis te verlengen tot halverwege 2025. De aanvaller, die bezig is aan zijn derde jaar in Rijnsburg, heeft inmiddels een basisplaats veroverd na veel invalbeurten vorig seizoen.

,,De speelwijze waarvoor we nu hebben gekozen, ligt mij goed”, zegt Asante op de clubwebsite. ,,Daarin kom ik met mijn snelheid het beste tot zijn recht. Verder ben ik rustiger aan de bal geworden. Maar ik ben nog niet tevreden. Ik wil meer goals maken en assists geven en nog belangrijker zijn voor het team, zodat we bovenin kunnen meedraaien. Ik moet gewoon blijven presteren. Dan zien we wel of er eventueel nog eens een interessante profclub komt.’’

Walraven zit pas sinds kort bij de tweededivisionist na afgelopen zomer te zijn overgekomen van Ter Leede. De rechtsback krijgt dus al snel het vertrouwen van Rijnsburgse Boys. ,,De contractverlenging was best wel snel geregeld, binnen ongeveer een week, en daar ben ik superblij mee”, reageert Walraven.

De Rijnsburgers werden dinsdagavond nog uitgeschakeld in de eerste ronde van de KNVB-beker. De profs van De Graafschap waren met 1-3 te sterk, waardoor de focus volledig kan op de competitie.

Lees ook: Het bekeravontuur zit er al vroeg op voor Rijnsburgse Boys: ’Ik zal nog wel een paar keer wakker schrikken vannacht’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.