Doden door cycloon in Bangladesh, miljoen mensen geëvacueerd

ANP Producties | Bron: ANP
Dhaka

Minstens zestien mensen zijn om het leven gekomen nadat Bangladesh werd getroffen door cycloon Sitrang. Een miljoen mensen hebben vanwege de cycloon hun huizen moeten verlaten, meldden de autoriteiten dinsdag.

Volgens een ambtenaar kwamen veertien mensen om het leven door omvallende bomen. Twee anderen overleden nadat een boot door de regen zonk in de rivier Jamuna in het noorden.

Cycloon Sitrang kwam maandagavond aan land en zorgde voor hevige regens. In steden als Dhaka, Khulna en Barisal waren overstromingen als gevolg van de neerslag. In het zuiden en zuidwesten van het land zijn de scholen gesloten. Ook zitten ongeveer 10 miljoen mensen in kustgebieden zonder stroom.

Cyclonen komen vaker voor in het gebied. Supercycloon Amphan richtte in 2020 in Bangladesh en India een ravage aan. Deze tweede supercylcoon die zich ooit boven de Golf van Bengalen ontwikkelde eiste de levens meer dan honderd mensen en trof miljoenen mensen. In 2021 trok cycloon Yaas over het gebied en moesten meer dan een miljoen mensen een veilig heenkomen zoeken.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.