Tientallen doden door noodweer op de Filipijnen

ANP Producties | Bron: ANP
Manilla

Door aardverschuivingen en overstromingen in het zuiden van de Filipijnen zijn volgens de autoriteiten vrijdag ten minste 67 mensen om het leven gekomen. Reddingswerkers proberen uit alle macht inwoners te redden van een bergdorp dat bedekt is met een dikke laag modder.

In het bij de stad Datu Odin Sinsuat gelegen dorp Kusiong, dat door zware regenval in de nacht bedolven is met modder, rotsen en meegesleepte bomen, vielen volgens de hulpdiensten de meeste doden. Soortgelijke overstromingen hebben ook dorpen getroffen bij de plaatsen Datu Blah Sinsuat en Upi. Volgens officiële tellingen zijn elf mensen vermist en raakten 31 anderen gewond.

De plotselinge overstromingen zijn veroorzaakt door hevige regenval als gevolg van tropische storm Nalgae. Negen voornamelijk landelijke steden rondom Cotabato, een stad met 300.000 inwoners op het eiland Mindanao, zijn zwaar geraakt. Veel inwoners werden verrast toen het water net voor zonsopgang snel steeg, zegt een woordvoerder van de regionale regering. In sommige steden zijn mensen gered die hun toevlucht zochten op daken.

Mindanao wordt zelden getroffen door de ongeveer twintig tyfoons die elk jaar de Filipijnen teisteren en honderden mensen doden.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.