Honderden studenten meldden zich aan voor Hospi Housing

© Archieffoto ANP

Binnert Glastra
Leiden

Tot dusver 575 studenten hebben zich aangemeld voor Hospi Housing, een organisatie die particuliere hospita’s en hospes koppelt aan kamerzoekers. Dat heeft wethouder Julius Terpstra (CDA, wonen) GroenLinks-raadslid Ivo van Spronsen laten weten. Van Spronsen informeerde naar de stand van zaken rond de proef ’Student in huis’.

De gemeenteraad besloot vorig jaar zomer tot de proef om meer studentenkamers te regelen bij particulieren. Daarvoor schakelde het college van b en w Hospi Housing in, een Utrechtse organisatie die enkele jaren geleden zich precies dat ten doel stelde. Zij beheren een database van betrouwbare huurders en verhuurders en koppelen deze aan elkaar.

Hospi Housing voerde dit jaar campagne in Leiden om de naamsbekendheid te vergroten. Dat heeft volgens wethouder Terpstra tot dusver geleid tot 40 geslaagde matches, 60 zogenoemde hosts die een student in huis willen nemen en 575 studenten die zich inschreven voor zo’n kamer.

Met die cijfers loopt Leiden volgens Terpstra gemiddeld gezien in de pas met de andere gemeentes (Amsterdam, Groningen, Maastricht en Utrecht) waar Hospi Housing actief is. Hij verwacht dat de getallen verder oplopen naarmate de organisatie aan bekendheid wint.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.