Filipijnen roepen noodtoestand uit na tropische storm Nalgae

ANP Producties | Bron: ANP
Manilla

De Filipijnse president Ferdinand Marcos jr. heeft woensdag in meer dan twintig provincies die door de tropische storm zijn getroffen de noodtoestand uitgeroepen. Dit moet de herstelwerkzaamheden versnellen van de overstromingen en aardverschuivingen die aan ten minste 141 mensen het leven hebben gekost.

De tropische storm Nalgae veroorzaakte afgelopen weekend zware regenval en harde wind op de Filipijnen. Meer dan 3,1 miljoen mensen zijn getroffen door de storm, meldt het nationale rampenagentschap, en bijna 900.000 mensen zijn ontheemd geraakt door de overstromingen en aardverschuivingen.

De meeste doden vielen in de zuidelijke provincie Maguindanao, waar overstromingen en aardverschuivingen een heel dorp wegvaagden en honderden huizen werden bedolven. Ten minste bijna 12.000 huizen werden gedeeltelijk of volledig vernield, en 25 bruggen en 255 wegen zijn beschadigd, aldus het nationale rampenbureau. De Filipijnse archipel wordt jaarlijks door gemiddeld twintig tropische cyclonen getroffen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.