Bezoekersaantal Leiden International Film Festival (LIFF) terug op oude niveau: ’We waren vooraf best zenuwachtig

David Dawson, Emma Corrin en Harry Styles in ’My policeman’.© Foto Parisa Taghizadeh/Prime Video

Theo de With
Leiden

Het bezoekersaantal van het Leiden International Film Festival (LIFF) overtreft de verwachtingen van de organisatoren. Er komen tot nu toe meer bezoekers dan in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

De editie van 2020 moest worden afgelast en vorig jaar kon het LIFF ook nog niet op volle kracht draaien. De laatste normale editie was in 2019 en die werd afgesloten met 42.000 bezoekers. De organisatoren hebben berekend dat dit bezoekersaantal dit jaar zeker overtroffen wordt.

,,Van te voren waren we best zenuwachtig’’, zegt Cedric Muyres, een van de organisatoren van het LIFF. ,,De bioscopen draaien nog niet zo goed als voor de coronapandemie. Ze zitten op ongeveer zestig procent van hun normale omzet. Het is dus best wel spannend als je dan een festival opzet met meer dan honderd verschillende films.’’

Halverwege het festival blijkt deze angst ongegrond. Filmliefhebbers weten de weg naar Leiden goed te vinden. ,,Er zit natuurlijk wel verschil tussen het weekend en een dinsdagochtend, maar ik zie de komende dagen toch al veel voorstellingen uitverkocht zijn. Dat gaat dus echt wel goed.’’

Het LIFF duurt nog tot en met zondag 13 november. Aan het eind van die dag worden ook de winnaars van de verschillende competities bekendgemaakt. Het publiek mag na elke film een waardering van 1 tot en met 5 geven. De Belgische film ’Close’ voerde dinsdag de ranglijst aan met een gemiddelde waardering van 4,61. De qua bezoek populairste film van het festival - ’My policeman’ met Harry Styles in de hoofdrol - staat derde met een gemiddeld cijfer van 4,47.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.