Zuid-Holland domineert top tien van flitsboetelocaties

Ruim een op de drie ’flitsboetes’ die de afgelopen maanden werden uitgeschreven, waren afkomstig van een flitspaal in Zuid-Holland.© Archieffoto

Anne de Vries
Leiden

Acht van de top-10 palen die van mei tot en met augustus dit jaar de meeste overtredingen flitsten, staan in Zuid-Holland, blijkt uit een overzicht van ANP/LocalFocus op basis van gegevens van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en het CJIB.

Ruim een op de drie ’flitsboetes’ die de afgelopen maanden werden uitgeschreven, waren afkomstig van een flitspaal in Zuid-Holland. Dat zijn er zo’n vierhonderdduizend in vier maanden tijd. In totaal werden er 1,2 miljoen overtredingen geregistreerd, zo’n 9500 per dag.

Binnen de regio Leiden, de Duin en Bollenstreek en de Rijn en Veenstreek, worden er in Leimuiden en Noordwijk relatief veel boetes geregistreerd. De flitspaal bij de N207 in Leimuiden staat op de achtste plek in de top tien van ’populaire’ flitspalen. Hier zijn meer dan tienduizend automobilisten die te harden reden of een rood stoplicht negeerden geflitst.

Twee flitspalen in Noordwijk halen net niet de top tien. De paal aan de Beeklaan was goed voor 7.522 boetes, die aan de Gooweg voor 8.968 boetes voor te snel rijden.

Een flitspaal aan de Oostkanaalweg in Alphen aan den Rijn volgt met zevenduizend uitgeschreven boetes.

De Haringvlietbrug in Numansdorp, ten zuiden van Rotterdam, spant de kroon met 24.059 boetes.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.