Tropische storm Nicole trekt als orkaan verder richting Florida

ANP Producties | Bron: ANP
NassauWashington

De tropische storm Nicole is woensdagavond in kracht toegenomen en volgens een observatievliegtuig van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) is inmiddels sprake van een orkaan in de categorie 1. Er worden windsnelheden van 120 kilometer per uur gemeten terwijl Nicole richting Florida trekt.

De verwachting is dat Nicole na middernacht (lokale tijd) aan land komt tussen West Palm Beach en Melbourne, steden ten noorden van Miami aan de oostkust van Florida. The Washington Post meldt dat hoge waterstanden al schade hebben veroorzaakt aan enkele gebouwen in kustgemeenten.

Een orkaan in november is volgens meteorologen een zeldzaamheid. Door het relatief warme zeewater in de buurt van Florida is daar op dit moment toch sprake van, meldt CNN. Nicole volgt zo'n zes weken na orkaan Ian, die in de regio aan meer dan honderd mensen het leven kostte.

Inwoners van verschillende plaatsen zijn verplicht geëvacueerd, waaronder ook Mar-a-Lago, het resort waar oud-president Donald Trump verblijft. Een woordvoerder van Trump heeft echter aan Amerikaanse media laten weten dat de oud-president niet vertrekt.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.