Orkaan Nicole boven Florida afgezwakt tot tropische storm

ANP Producties | Bron: ANP
NassauWashington

Orkaan Nicole is donderdag kort nadat deze aan land was gekomen in de staat Florida afgezwakt tot een tropische storm, meldt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC). Vanwege Nicole zijn meerdere plaatsen geëvacueerd en zitten ook mensen zonder stroom.

Nicole kwam donderdag rond 09.00 uur (Nederlandse tijd) aan land ten zuiden van de kustplaats Vero Beach als orkaan in de categorie 1. Het NHC meldde ongeveer een uur later nog windsnelheden van tot 110 kilometer per uur. Voordat Nicole aan land kwam, constateerde de krant The Washington Post al dat hoge waterstanden voor schade zorgden aan enkele gebouwen in kustgemeenten.

Inwoners van verschillende plaatsen zijn verplicht geëvacueerd. Meer dan 100.000 mensen in de getroffen gebieden zitten donderdag zonder stroom, meldt PowerOutage.us. Ook Mar-a-Lago, het resort waar oud-president Donald Trump verblijft, ligt in het gebied dat geëvacueerd is. Een woordvoerder van Trump heeft echter aan Amerikaanse media laten weten dat de oud-president niet vertrekt.

Zeldzaam

Nicole trekt inmiddels over het vasteland van Florida richting de staten Georgia en South Carolina. Later deze week kunnen ook de staten Ohio, Pennsylvania en New York hinder van de tropische storm ondervinden.

Een orkaan in november is volgens meteorologen een zeldzaamheid. Door het relatief warme zeewater in de buurt van Florida kon er nu toch een ontstaan, meldt nieuwszender CNN. Nicole volgt zo'n zes weken na orkaan Ian, die in de regio aan meer dan honderd mensen het leven kostte.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.