Tegengeluid voor Black Friday: speelgoed inleveren voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben

Speelgoed krijgt een tweede leven door dit initiatief.© Foto Jan Jong

Theo de With
Leiden/Sassenheim

Twaalf onafhankelijke kinderwinkels, onder meer in Leiden en Sassenheim, zamelen speelgoed in voor gezinnen die het niet zo breed hebben.

Ze willen hiermee een positief tegengeluid laten horen tegenover Black Friday. Dit uit Amerika overgewaaide fenomeen gaat gepaard met hoge kortingen, aanbiedingen en veel overconsumptie.

De winkeliers willen een statement maken. Niet alleen consumenten merken in hun portemonnee dat zij minder kunnen besteden, maar ook bedrijven weten soms niet hoe zij hun hoofd boven water moeten houden. Daarom vinden deze winkeliers het belangrijk om lokaal te blijven consumeren en niet mee te gaan in de gekte van Black Friday bij grote concerns.

Ze zamelen daarom (bijna) nieuw speelgoed in om andere kinderen blij mee te maken. Dit kan tussen 18 en 28 november bij de deelnemende winkels worden ingeleverd. In deze regio doen in Leiden Jut & Juul en Tokkelientje mee en in Sassenheim Tiny Tribe.

Het speelgoed krijgt een tweede leven bij een ander gezin. Afhankelijk van de plaats waar het speelgoed ingeleverd wordt, zorgen de winkeliers ervoor dat dit voor de feestdagen nog terecht komt bij organisaties als Stichting Jarige Job en de Voedselbank.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.