’Healthy Society Center Leiden’ moet de Leidenaars gezonder maken

De faculteit Sociale Wetenschappen.© Foto Hielco Kuipers

Wilfred Simons
Leiden

De Universiteit Leiden en de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden gaan samen een ’Leiden Healthy Society Center’ opzetten. Het centrum gaat onderzoek doen naar de vraag hoe gezondheidsproblemen in Leiden ontstaan en uitzoeken wat eraan te doen is.

Het centrum gaat uit van de gedachte dat gezondheidsproblemen het resultaat zijn van een combinatie van oorzaken, zoals scheidingen, schulden en stress.

Onderzoekers van de faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) gaan die maatschappelijke kanten van ziekte, gezondheid, welzijn en vitaliteit vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Ook andere kennisinstellingen, zoals het LUMC, het Bio Science Park, het mboRijnland en TNO doen mee.

Zo verwachten ze een goed beeld te krijgen van wat de stad, welzijnsorganisaties en bedrijven kunnen doen om de volksgezondheid te verbeteren en gezondheidsverschillen tussen Leidenaars te verkleinen.

Decaan Paul Wouters van FSW en wethouder Fleur Spijker (Economie, Kennis, Sport & Gezondheid) ondertekenden vorige week in het Leidse stadhuis een convenant dat tot de komst van het Leiden Healthy Society Center moet leiden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.