Nieuwe Engelstalige master digitaal forensisch expert Hogeschool

De Hogeschool Leiden breidt uit, onder meer met een Master Digital Forensics.© Foto Taco van der Eb

Wilfred Simons
Leiden

De Hogeschool Leiden begint komend studiejaar met een tweejarige Engelstalige deeltijd masteropleiding Digital Forensics. De master is bedoeld voor hoogopgeleide forensische ICT’ers die zich verder willen ontwikkelen tot digitaal forensisch expert. De hogeschool zegt dat zij ’een passend antwoord wil bieden’ op de enorme toename van cybercrime en digitale misdrijven.

Jaarlijks groeit digitale criminaliteit met zo’n 25 procent. Dat betekent volgens opleidingsmanager Marja Krosenbrink dat ook de overheid moet investeren in digitale criminaliteitsbestrijding. De hogeschool heeft een hybride onderwijsprogramma gemaakt dat de deelnemers de kans biedt om zich te ontwikkelen tot professionals die de fundamenten van modern digitaal forensisch onderzoek begrijpen en kunnen toepassen. Er zijn ook specialisatierichtingen.

Wie in september 2023 wil beginnen, moet een diploma van de bacheloropleiding Informatica met opleidingsvariant Forensisch ICT hebben. Kennis van de Engelse taal en ’een relevante werkplek’ zijn ook voorwaarden voor deelname. Op maandag 12 december is er om 19.00 uur een (online) informatieavond.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.