Lokaal poptalent neemt het tegen elkaar op; bandjeswedstrijd trapt af in Hazerswoude

Bende van Eliende is een van de deelnemende bands aan Alphen on Fire.© Publiciteitsfoto

Theo de With
Hazerswoude

Een nieuwe bandjeswedstrijd is in het leven geroepen. De eerste voorronde hiervan is zaterdag 19 november in Hazerswoude.

Vanuit Leiden wordt al enkele jaren de Nobel Award georganiseerd. Deze popcompetitie bestaat uit een aantal voorronden op verschillende Leidse podia en eindigt met een grote finale in Gebr. de Nobel. De Goudse band Zuster Zonnebloem was de laatste winnaar.

Deze prijs weerhoudt het Alphense cultuurplatform Khabbaz (de voorletters van alle dorpen in de gemeente) er niet van om een eigen competitie op te zetten. Er zijn twintig bands geselecteerd om mee te doen aan Alphen on Fire. Zij werken in vijf voorrondes toe naar de finale.

De eerste voorronde is komende zaterdag in Pleyn 68 in Hazerswoude-Rijndijk. Daarna volgen Stek in Hazerswoude-Dorp (17 december), poppodium Max in Alphen (21 januari), The Cube in Boskoop (11 februari) en theater Castellum in Alphen (18 maart). Per keer treden er drie of vier bands op, die een half uur speeltijd krijgen. De voorrondes beginnen om 20.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

De grote finale is op 1 april in Parkvilla in Alphen aan den Rijn.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.