150 bomen voor bloemententoonstelling Keukenhof

Voorman Stefan Slobbe, Ted Wiegman van Bollenstreekhout en manager parkbeheer Henk de Mooij planten de eerste van 150 bomen.© Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Lisse

In het park van bloemententoonstelling Keukenhof komen 150 nieuwe bomen. Het eerste exemplaar, een moeraseik, is dinsdag tijdens Boomfeestdag geplant.

De overige bomen, waaronder populieren, abelen en eiken, worden later door de tuinmannen van Keukenhof op hun plek gezet. Maar voordat die een definitieve stek op het landgoed krijgen, gaan ze eerst naar een tijdelijke plek waar ze kunnen groeien. Met het regelmatig planten van bomen wil Keukenhof het bos voor de komende generaties behouden en blijft ook de groene hoofdstructuur in dit gebied in stand.

Bij de vervanging van bomen werkt Keukenhof nauw samen met Bollenstreekhout. Manager parkbeheer Henk de Mooij: ,,Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Delen van de oude bomen worden hergebruikt in producten van Bollenstreekhout en Keukenhof ontvangt in ruil nieuwe, gezonde bomen om het landgoed aan te vullen.’’ Zo vervaardigt Bollenstreekhout uit oude bomen, tafels, vogelhuisjes, insectenkasten, panelen en banken.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.