Liedjes van Ramses Shaffy door een Vlaamse zangeres met begeleiding van fanfareorkest uit Aarlanderveen

Micheline van Hautem.© Foto Patrick van Hautem

Theo de With
Alphen aan den Rijn

Een Vlaamse zangeres, liedjes van Ramses Shaffy en een fanfare uit Aarlanderveen. Deze wonderlijke combinatie is vrijdag 18 november te ervaren in het Alphense Parktheater.

De muzikanten zijn door Parkvilla, het kunstcentrum waar het theater onderdeel van is, aan elkaar gekoppeld. ,,Het wordt daarom een eenmalige gebeurtenis’’, zegt coördinator Agnes van den Ham.

Micheline van Hautem is een Vlaamse zangeres, die meestal chansons van Brel en Piaf zingt. Het voerde haar naar alle uithoeken van de wereld. Ze zong in concertzalen in Amsterdam, Edinburgh en New York.

Van Aarlanderveen had ze nog nooit gehoord. Toch is dit kleine dorpje ten noordoosten van Alphen aan den Rijn bekend om zijn muziekvereniging Door Samenwerking Sterk (DSS). Dirigent Danny Oosterman tilde het orkest de afgelopen jaren naar een hoog niveau. DSS wist diverse prijzen binnen te slepen.

Het orkest en de zangeres bundelen nu de krachten om het onverwoestbare repertoire van Ramses Shaffy ten gehore te brengen. Het theaterconcert ’Shaffy & Brass’ in Parkvilla begint morgenavond om 20.30 uur.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.