Rijnsburgse Boys-aanvaller Jeffrey Jongeneelen hangt na dit seizoen z’n voetbalschoenen aan de wilgen

Jeffrey Jongeneelen is zijn basisplaats kwijtgeraakt bij Rijnsburgse Boys.© Archieffoto Orange Pictures

Tom Mentink
Rijnsburg

Jeffrey Jongeneelen is bezig aan zijn afscheidstournee bij Rijnsburgse Boys. De 33-jarige spits zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière.

,,Op dit niveau wordt fysiek veel van je gevraagd en ik merk dat mijn lichaam daar moeite mee heeft”, vertelt Jongeneelen op de clubwebsite van de Rijnsburgers. ,,Ik heb de laatste jaren verschillende keren last gehad van spierblessures. Als dat gebeurt, moet je realistisch zijn. Vorig seizoen twijfelde ik al, maar toen was ik nog basisspeler. Als ik nog een seizoen door zou gaan, ben ik 34 en dat is lastig, zeker op mijn positie waar je het moet hebben van je explosiviteit.”

Jongeneelen is dit seizoen veelal invaller. Twee weken geleden speelde hij tegen Kozakken Boys zijn 150ste competitiewedstrijd voor Rijnsburgse Boys, waar hij al bijna zeven jaar rondloopt. Zijn hoogtepunt waren de promotiewedstrijden in 2017 tegen Spakenburg. ,, Ik had met vier goals een belangrijk aandeel had in de promotie naar de tweede divisie’’, herinnert de aanvaller zich.

Hoe de toekomst van Jongeneelen eruit gaat zien, weet hij nog niet. Wel is hij in gesprek met Rijnsburgse Boys over een eventuele plek in de begeleidingsstaf. ,,We hebben daar ideeën en plannen over, maar wat het wordt kan ik nog niet zeggen’’, zegt hij op de website. ,,Dat is onder andere afhankelijk van de vraag wie er trainer wordt.”

Jongeneelen speelde eerder vijf seizoenen in het shirt van vv Katwijk. Daarvoor kwam hij uit voor DHC uit Delft en de jeugd van ADO Den Haag.

Lees ook: Vleugelspits levert zijn contract in bij Rijnsburgse Boys na slechts één invalbeurt

Lees ook: ’Hoort wie klopt daar kinderen’; Rijnsburgse Boys klopt op de deur van de top, mede dankzij recordbrekende Furhgill Zeldenrust

Lees ook: Middenvelder Nino Klaver zou naar Koninklijke HFC gaan, maar heeft nu zijn plek veroverd bij Rijnsburgse Boys: ’Het is allemaal heel snel gegaan’

Lees ook: Wisman stopt na dit seizoen als trainer van Rijnsburgse Boys, assistent Blankespoor zet punt achter trainerscarrière

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.