Titelverdediger Katwijk gaat onderuit in Werkendam en blijft moeizaam presteren in uitduels

Katwijk-aanvaller Ahmed El Azzouti.© Archieffoto

Tom Mentink
Werkendam

Met slechts acht punten in acht uitwedstrijden heeft vv Katwijk het dit seizoen lastig op vreemd grondgebied. Zaterdag leed de titelverdediger de vierde uitnederlaag van het seizoen. Deze keer was Kozakken Boys te sterk (3-1).

Katwijk, dat thuis nog ongeslagen is met zes overwinningen en één gelijkspel, werd in het eerste kwartier weggespeeld. Gwaeron Stout opende de score namens de Werkendammers door doelman Jean Paul van Leeuwen met een diagonale schuiver te passeren.

Kevin Vermeulen verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong namens de thuisploeg: 2-0.

Tim Freriks zorgde al snel weer voor de aansluiting na een knappe individuele actie (2-1). De Katwijkers gingen daarna wel op zoek naar de 2-2 en kregen daartoe ook mogelijkheden, maar het lukte de ploeg van trainer Anthony Correia niet om langszij te komen.

De aanvalsplannen werden vooral gedwarsboomd door de tweede gele kaart voor verdediger Kay Blokland, die voor rust al zijn eerste prent had ontvangen.

Een minuut nadat Blokland had moeten inrukken, kreeg Kozakken Boys direct de kans, vanaf de strafschopstip, om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien. Lowie van Zundert faalde echter vanaf elf meter. De aanvaller maakte zijn fout in de slotfase alsnog goed voor Kozakken Boys door de 3-1 te maken.

Tom Mentink

tweede divisie

Kozakken BoysKatwijk3-1

8. Stout 1-0, 24. Vermeulen 2-0, 33. Freriks 2-1, 81. Van Zundert 3-1. Rode kaart: 55. Blokland (2x geel).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.