Op de tribune bij historische overwinning van Saudi-Arabië op Argentinië: ’We leefden toch wel mee met de Saudi’s’

Milo Lambers
Doha

Hans Douw bezoekt als groundhopper voetbalwedstrijden over de hele wereld. De voetballiefhebber bezoekt in vijf dagen zes wedstrijden op het WK in Qatar en zat op de tribune bij de eerste grote stunt van dit toernooi. Hij was aanwezig bij de stunt van Saudi-Arabië tegen Argentinië.

,,Je wil het niet weten”, zegt Hans Douw enthousiast aan de telefoon. ,,Er is geschiedenis geschreven.” Twee uur na de spectaculaire 2-1 overwinning van Saudi-Arabië op Argentinië, stroomt de adrenaline nog door zijn bloed.

,,Mijn reisgenoot en ik zijn gek van Argentinië. We zijn daar ook eens geweest om wedstrijden te bezoeken. Het leek een eenvoudige overwinning te worden voor de Argentijnen na de vroege voorsprong. Na de drie afgekeurde goals, zeiden we tegen elkaar dat de wedstrijd weleens om zou kunnen draaien.”

En dat gebeurde. Saudi-Arabië toonde zich effectief en versloeg een van de grote favorieten voor de wereldtitel. ,,In het hele stadion zaten heel veel supporters van Saudi-Arabië, dat is een buurland van Qatar. Het was een geweldige, intense wedstrijd. Veel kansen, schwalbes, tackles. Op een gegeven moment gingen wij toch ook wel een beetje meeleven met de Saudi’s, want het is uniek om zo’n stunt mee te maken.”

In het Lusail-stadion waren volgens de FIFA 89.000 toeschouwers aanwezig. ,,Dat is opmerkelijk”, reageert Douw. ,,Want er passen maar 80.000 mensen in. Het zat wel helemaal vol.”

Het was voor de groundhopper uit Voorschoten al zijn derde wedstrijd in slechts 20 uur. Op maandag was hij eerst bij Senegal tegen Oranje, om twee uur later alweer op de tribune te zitten bij Wales - Verenigde Staten. ,,Oranje was als Nederlander heel spannend. De sfeer is verder ontspannen in de stadions. Het scheelt ook dat er geen alcohol wordt geschonken. Zelf vind ik dat geen probleem. Ik heb in mijn hele leven nog nooit een druppel gedronken.”

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.