Foreholte stunt in de districtsbeker tegen vierdedivisionist Capelle, EMM’21 en Valken’68 ook door

© Archieffoto

Tom Mentink
Capelle

Tweedeklasser Foreholte heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de districtsbeker. De Voorhouters versloegen in de tweede ronde Capelle, de huidige nummer zeven van de vierde divisie, na strafschoppen.

De ploeg van Mario Koswal kwam twee keer op voorsprong. Eerst via een doelpunt van Joost Jansze (0-1), daarna dankzij Boet Ligtvoet (1-2). Capelle liet het er echter niet bij zitten en stelde nog voor rust orde op zaken door langszij te komen (2-2).

De thuisploeg ging na rust verder, scoorde de 3-2 en leek op weg naar de volgende ronde. Tot Stan Spies de 3-3 maakte en daarmee zorgde dat de wedstrijd eindigde met strafschoppen om te bepalen welke ploeg er door zou gaan. Uiteindelijk waren er maar liefst zeventien penalty’s voor nodig om een winnaar aan te wijzen. Foreholte won de strafschoppenserie met 9-8 en plaatste zich zo voor de laatste 32.

Valken’68 kende dankzij een 3-0 zege een eenvoudige avond tegen SHO, dat op hetzelfde niveau uitkomt als de Valkenburgers. De formatie van Derek van der Plas stond halverwege de bekerwedstrijd met 2-0 voor dankzij een fraaie volley van Marc Langeveld en een treffer van Joshua Cooper. Huig van Duijn pikte na rust zijn goaltje mee vanaf de stip: 3-0.

EMM’21 gaat ook de koker in voor de loting nadat de tweedeklasser via strafschoppen derdeklasser FC IJsselmonde uitschakelde. De club uit Roelofarendsveen stond na de eerste helft met 0-2 voor dankzij rake afstandsschoten van Zico Vermeer en Joey van der Geest. ,,Het was absoluut geen goede wedstrijd van onze kant’’, vond Koen van der Vlugt, trainer van EMM’21, die ervoor koos wisselspelers de kans te geven. ,,Er stond een andere voorhoede. Helaas vielen er twee verdedigers uit met blessures, waardoor ik onze rechtsbuiten op rechtsback moest zetten.’’

Dat liep niet goed af voor de Veenders, die IJsselmonde terug zagen komen tot 2-2. Vanaf elf meter toonde zich EMM alsnog de sterkste. ,,Nu hopen op een mooie loting, hopelijk eindelijk een keer thuis’’, zei Van der Vlugt.

Meerburg, dat speelt in de vierde klasse, ging met 3-1 onderuit op bezoek bij eersteklasser Den Hoorn. Bij rust stond het nog 0-0. Pas in het laatste half uur vielen alle doelpunten. Julian van Haastert scoorde vlak voor tijd namens de Zoeterwoudenaren en maakte er zo nog een spannende wedstrijd van. De stand was op dat moment 2-1. Pas in blessuretijd besliste Den Hoorn het bekerduel (3-1).

Woensdagavond staat SVC’08-Alphense Boys nog op het programma.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.