Rijnsburgse Boys haalt trainer van Hillegom als opvolger van Wisman

© Foto Rijnsburgse Boys

Tom Mentink
Rijnsburgse Boys

Martijn Lagendijk is volgend seizoen de nieuwe trainer van Rijnsburgse Boys. De 42-jarige oefenmeester is de opvolger van Henk Wisman, die aan het einde van het voetbaljaar vertrekt.

Lagendijk is sinds afgelopen zomer actief als trainer van eersteklasser Hillegom. Vorig seizoen liep hij al stage in Rijnsburg in het kader van zijn UEFA A-trainersdiploma, die hij in het voorjaar haalde.

,,Als er een trein als Rijnsburgse Boys voorbij komt, kun je die niet voorbij laten gaan”, zegt Lagendijk op de clubwebsite. ,,Ik ben niet iemand die snel van club wisselt en maak graag af waar ik mee ben begonnen, maar deze kans moet ik pakken.’’

Zijn huidige club Hillegom kan begrip opbrengen voor zijn besluit, zo zegt hij zelf. ,,Ik heb vorig seizoen fijn gewerkt in Rijnsburg. Dus dat we nu weer bij elkaar komen, is prachtig. Rijnsburgse Boys is niet alleen top qua prestaties, maar ook qua organisatie en accommodatie.”

Eer

Het is voor Lagendijk een ’eer’ om Wisman, zijn oude leermeester bij Ter Leede maar afgelopen seizoen ook bij Rijnsburg, op te volgen.

,,We zochten iemand met dezelfde voetbalvisie als Wisman”, zegt Gerrit Paauw, bestuurslid technische zaken, over de keuze voor Lagendijk. ,,We willen een trainer die 4-3-3 speelt met waar mogelijk druk naar voren, met oog voor de mens achter de speler maar die ook duidelijk en direct is naar de spelers.’’

,,Van Henk Wisman weten we dat Martijn zo iemand is, en dat hebben we vorig jaar ook zelf ervaren toen Martijn hier trainingen gaf en zelfs een wedstrijd coachte in het kader van zijn trainersopleiding’’, vervolgt Paauw. ,,Wat tenslotte ook belangrijk is, is dat we een trainer krijgen die qua leeftijd dicht bij de groep staat en werkt met de modernste technieken en volgens de nieuwste inzichten.”

Verleden

Voor Lagendijk is Rijnsburgse Boys zijn vierde club als hoofdtrainer. Na jarenlang als jeugdtrainer te hebben gewerkt bij Koninklijke HFC, EDO en Ter Leede stond hij voor het eerst voor een groep senioren bij het tweede team van Ter Leede. In het seizoen 2015/16 werd de Sassenheimer met die ploeg kampioen van de reserve hoofdklasse.

Van 2019 tot 2021 had Lagendijk twee jaar Teylingen onder zijn hoede, maar door de coronacrisis stond hij uiteindelijk niet veel wedstrijden voor de groep. Afgelopen zomer kwam hij dus in Hillegom terecht.

Zelf speelde Lagendijk bij profclub HFC Haarlem, waar hij een deel van de jeugdopleiding doorliep. Hij speelde bijna 100 wedstrijden in het betaalde voetbal tussen 1998 en 2004. Daarna kwam hij tien seizoenen uit voor Ter Leede, waar Wisman destijds jarenlang hoofdtrainer was.

Lees ook: Rijnsburgse Boys profiteert niet van overtal tegen Spakenburg: ’We waren te slordig in balbezit’

Lees ook: Rijnsburgse Boys-aanvaller Jeffrey Jongeneelen hangt na dit seizoen z’n voetbalschoenen aan de wilgen

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.