Dirk Kuijt ontslagen als hoofdtrainer ADO Den Haag. Hij ’heeft alles gedaan om niet te verliezen’

Dirk Kuyt© ANP/HH

ANP
DEN HAAG

Noordwijker Dirk Kuijt is ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Dat melden bronnen binnen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De 42-jarige Kuijt wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten.

ADO Den Haag staat na zestien duels op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. De Haagse club wist pas vier keer te winnen. Ruim een week geleden zat Kuijt voor het laatst op de bank in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (0-1).

Kuijt was bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De in Katwijk geboren Kuijt stopte in 2017 met voetballen en deed daarna in de jeugd van Feyenoord ervaring op als trainer. De 104-voudig international van Oranje en voormalig spits van onder meer Liverpool en Fenerbahçe slaagde ook voor de trainerscursus.

Precies een week geleden sprak algemeen directeur Edwin Reijntjes nog zijn vertrouwen uit in Kuijt. „We hebben Dirk vijf maanden geleden aangenomen omdat we in hem en zijn staf geloven. En dat doen we nog steeds, ook al zien we dat er iets moet gebeuren. Hij is een echte professional. Maar natuurlijk denkt Dirk bij momenten ook: waar ben ik aan begonnen? Een trainer moet resultaten leveren en dat gebeurt nog niet”, liet hij optekenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kuijt heeft er naar eigen zeggen „alles aan gedaan om niet te verliezen”, laat hij weten op Instagram. „Helaas is mijn trainerschap bij ADO Den Haag vroegtijdig tot een einde gekomen. Ik wil in het bijzonder Ignacio Beristain alsmede eigenaar David S. Blitzer bedanken voor de kans die ze mij geboden hebben”, meldt Kuijt op het sociale medium.

„In de afgelopen maanden heb ik een intensieve band met mijn staf en spelers mogen opbouwen. De resultaten waren helaas niet zoals gewenst, maar het respect en vertrouwen zal ik altijd in jullie blijven houden. Ik wens de spelers en staf dan ook heel veel succes voor de rest van het seizoen.”

„Ik hoop dat de club in de toekomst de juiste keuzes zal maken, niet alleen voor de spelers en staf, maar ook voor alle trouwe fans en mensen die ADO Den Haag een warm hart toedragen.”

„De club ADO Den Haag en de supporters verdienen het om terug te keren op het hoogste niveau. Helaas heb ik deze wedstrijd niet gewonnen, maar ik heb er alles aan gedaan om niet te verliezen.”

Lees ook: Dirk Kuijt op dezelfde dag ontslagen én veroordeeld: ’Soms zit het mee en soms zit het tegen’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.