Koninklijke Erepenning voor Leidse Amateur Fotografen Vereniging

Theo de With
Leiden

De Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) heeft donderdag een Koninklijke Erepenning ontvangen.

Burgemeester Henri Lenferink reikte de onderscheiding uit bij de presentatie van het jubileumboek van het LAFV. De vereniging bestaat in 2022 honderd jaar en viert dat het hele jaar door met tal van activiteiten.

Zo is er momenteel een expositie van foto’s van 100-jarigen in de hal van het Leidse stadhuis. Eerder dit jaar waren er al andere tentoonstellingen, een fotowandeling, een symposium en een fotowedstrijd voor leerlingen van Leidse basisscholen. De presentatie van het jubileumboek in de Stadsgehoorzaal vormt het slotakkoord van dit kroonjaar.

Een lezing van Adrian Boer van het fotografieblad Focus legde in 1922 het fundament voor de LAFV. Er bleek na afloop van zijn lezing zoveel enthousiasme onder de Leidse toehoorders te zijn, dat ter plekke besloten werd om een fotografievereniging op te richten.

De vereniging manifesteert zich sindsdien met grote regelmaat in de stad. De leden fotograferen veel evenementen, zoals Leidens Ontzet, de Leidse Jazzweek en de Rembrandt Dagen. Deze geschiedenis is samengevat in het jubileumboek, waarbij uiteraard foto’s de hoofdrol spelen. Het boek is voor 22,50 euro te koop in de meeste plaatselijke boek- en fotowinkels.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of sportverenigingen. Het symboliseert de waardering van de koning voor de activiteiten van de gelauwerde club.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.