Lezersdilemma: Kan zijn ex me verbieden om bij hem te komen?

Jan Vriend

Op deze plek leggen lezers hun dilemma voor. Dit keer: Kan zijn ex me verbieden om bij hem te komen? Reageren of wilt u zelf (anoniem) uw dilemma kwijt? Mail naar dtv@mediahuis.nl

Wanda heeft een relatie met een gescheiden man. Hij is vader van een zoontje van tien. Zijn ex wil niet dat Wanda bij haar vriend komt als haar zoontje daar ook is. Kan deze ex dat eisen?

Wanda (43): „Hoewel ik graag moeder had willen worden, is dat er nooit van gekomen. Als twintiger had ik een vriend die nog van zijn jeugd en zijn vrijheid wilde genieten en toen ik mijn huidige vriend leerde kennen, was het te laat voor een gezin. Na een ongelukkige tijd heb ik nu ruim een jaar een relatie met hem. In het weekend ben ik vaak bij hem of komt hij bij mij. Als ik bij hem ben, zijn we niet altijd met zijn tweetjes, want de afspraak met zijn ex is dat zijn zoontje om de week een weekend bij zijn vader doorbrengt. Daarom zie ik dat jongetje regelmatig. Naar mijn idee gaat dat best goed. Vaak doen we samen spelletjes, we zijn een paar keer met zijn zoontje naar een pretpark geweest en hij vindt het leuk als ik verhalen over mijn baan vertel. Omdat ik veel met dieren werk, is daar genoeg spannends over te zeggen. Vanwege die klik zijn de weekends met zijn drietjes altijd gezellig.

Maar nu gooit de ex van mijn vriend roet in het eten. Zij klaagt bij mijn vriend over de manier waarop ik met hun zoontje omga. Zo vindt ze dat ik hem te laat laat opblijven en moppert dat het jochie bij ons te veel voor de televisie zit. Tamelijk overdreven, want dan doelt ze op die paar zaterdagen dat we met hem een film hebben gezien. Omdat hij graag wilde zien hoe het verhaal afliep, is hij inderdaad een half uur te laat naar bed gegaan. Geen ramp, lijkt me, want de volgende dag kon hij uitslapen.

Ook zeurde zijn ex over onze eetgewoonten. Ze is nogal principieel met gezonde voeding, dus zat ze meteen in de gordijnen toen haar zoontje vertelde dat hij bij ons een paar keer patat met hamburgers had gehad. Dat was toen we laat thuis kwamen van een pretpark. Te laat om nog boodschappen te halen en te koken. Ook beweert ze dat haar zoontje was geschrokken toen ik me een keer ’s morgens schaars gekleed in de badkamer vertoonde. Een sterk verhaal, want het lijkt me overdreven dat die jongen is geschrokken van mij in mijn ochtendjas.

Inmiddels verlangt ze dat ik voortaan wegblijf als hun zoontje bij hem is. Een rotstreek, natuurlijk, want daarmee zet ze haar ex op een lullige manier onder druk. Hij zet natuurlijk alles op alles om zijn zoontje te blijven zien, dus nu komt hij in vertwijfeling.

Het ergste is dat het allemaal gezeur is. Want ze moppert volgens mij alleen omdat ze niet kan uitstaan dat we het leuk hebben, met zijn drietjes. In mijn hart denk ik dat ze gewoon jaloers is dat wij fijne weekends hebben met elkaar, terwijl zij in haar eentje thuis zit te kniezen. Vond ze maar een nieuwe verkering, dan had ze geen tijd om ons het leven zuur te maken.

Maar intussen moeten we ermee omgaan. Kan zijn ex me verbieden om weg te blijven als hun kind bij hem is? Of kunnen we haar gewoon negeren?”

Meer nieuws uit Lifestyle

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.