Leiden schenkt Veilig Verkeer Nederland 15.610 dubbeltjes

© ANP XTRA ROOS KOOLE

Binnert Glastra
Leiden

Veilig Verkeer Nederland krijgt 15.610 dubbeltjes van de gemeente Leiden. Zo wil de gemeente goedmaken dat zij tussen 1 februari en 9 november per ongeluk 10 cent teveel rekende bij parkeerboetes.

De fout kwam recentelijk aan het licht bij de behandeling van een bezwaarschrift tegen twee parkeerboetes. Leiden rekende abusievelijk 66,60 euro voor een naheffingsaanslag terwijl het landelijk vastgestelde maximum 66,50 is. Nu is uitgezocht om hoeveel boetes het gaat, blijkt dat de gemeente hierdoor 1561 euro teveel heeft ontvangen. Dat geld doneert de gemeente nu aan Veilig Verkeer Nederland.

De jurist van de betreffende bezwaarmaker suggereerde dat de fout kan betekenen dat Leiden alle foute boetes geheel moet terugdraaien, zoals het ook deed met de bonnen van zijn cliënt. In ieder geval die van de afgelopen zes weken, de maximale periode om bezwaar te maken tegen een bon. Daar is de gemeente niet bang voor. ,,De meeste parkeerboetes vanaf februari zijn na het verlopen van de bezwaarperiode van zes weken definitief geworden. Hierdoor kan er geen (bezwaar)procedure meer worden gestart, en kunnen ze niet worden teruggedraaid. Bij alle parkeerboetes waartegen momenteel een bezwaarprocedure loopt, zal de gemeente een vermindering van 0,10 eurocent toekennen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.