Schotklok werkt niet in Amsterdam en dus wint ZZ Leiden met 0-20 zonder te spelen

Joris Zandbergen
Amsterdam

ZZ Leiden heeft zaterdag z’n makkelijkste overwinning van het seizoen geboekt. Althans, als de 0-20 eindstand van het duel bij Apollo gehandhaafd blijft.

In Amsterdam weigerde de schotklok dienst. Beide teams hadden de warming-up al afgewerkt, maar de apparatuur geraakte niet aan de praat, ondanks verwoede pogingen tot reparatie.

Na drie kwartier wachten besloten de scheidsrechters van dienst dat het genoeg was geweest. De ploeg die ’verantwoordelijk’ is voor het ongemak, krijgt doorgaans een reglementaire 0-20 nederlaag aan de broek.

Leiden zou aan het duel beginnen zonder de geblesseerde topscorer Deion Hammond, die met een blessure kampt. Daags voor het duel liep de Amerikaan nog op krukken. Maar het zou te ver gaan om te zeggen dat het niet doorgaan van het duel ZZ wel goed uitkwam. Amsterdam had in de acht eerdere duels nog niet gewonnen, dus ook zonder Hammond hadden de Leidenaars de klus waarschijnlijk wel kunnen klaren.

Return

Het eerstvolgende duel voor ZZ, het begin van het tweede deel van de ’Domestic fase’ van de BNXT League, staat gepland op dinsdag 6 december. Dan speelt Leiden in Groningen de return tegen Donar. Daarna speelt de ploeg nog twee BNXT-wedstrijden: op 10 december thuis tegen Den Helder en op Tweede Kerstdag uit bij Den Bosch.

Momenteel staat ZZ tweede op de ranglijst in het Nederlandse gedeelte van de BNXT League met - vooralsnog dus - zeven overwinningen en twee nederlagen.

Zwolle had langszij kunnen komen, maar die club verloor van Aris dat nu in punten gelijk staat met de Zwollenaren. Leiden, dat hoorde dat de eerste tegenstander in de nationale beker Lokomotief uit Rijswijk is, heeft nu alle Nederlandse ploegen een keer ontmoet, als je de warming-up bij Apollo Amsterdam tenminste meetelt.

De reglementaire zege is overigens nog niet definitief. Ook vorig seizoen kwam het voor dat een duel in de BNXT League (het inmiddels terziele gegane Den Haag tegen Zwolle) ter elfder ure niet door kon gaan wegens technische mankementen.

Toen besloot het bestuur van de competitie dat de wedstrijd alsnog moest worden gespeeld, nadat er aanvankelijk ook een 0-20 uitslag was verschenen.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.