BNNVARA maakt excuses aan medewerkers DWDD

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

De directie van BNNVARA heeft in een mail excuses aangeboden aan de ruim driehonderd mensen die de afgelopen vijftien jaar aan het programma De Wereld Draait Door hebben gewerkt. Dat heeft een woordvoerder van de omroep bevestigd na berichtgeving van Villamedia. De excuses van Suzanne Kunzeler en Lonneke van der Zee stonden in een mail die vorige week naar alle medewerkers is gestuurd.

BNNVARA meldde donderdag al dat iedereen die bij het programma heeft gewerkt, is uitgenodigd om te praten over de ervaringen die zij hebben. Oud-medewerkers kunnen gezamenlijk of individueel met de directie in gesprek. "Net waar men behoefte aan heeft", aldus de woordvoerder. De omroep doet geen uitspraken over de reacties die deze mail heeft teweeggebracht, meldt een woordvoerder maandag.

De talkshow en presentator Matthijs van Nieuwkerk raakten in opspraak door een artikel van de Volkskrant. Daarin lieten oud-medewerkers zich uit over de "grensoverschrijdende" werkwijze van Van Nieuwkerk en de sfeer achter de schermen. Tientallen mensen vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Van Nieuwkerk heeft de samenwerking met BNNVARA inmiddels verbroken.

De NPO heeft een groot onderzoek naar het wangedrag bij DWDD en de hele publieke omroep aangekondigd. Er wordt niet alleen gekeken naar klachten over tv-programma's, maar ook over radiozenders. Het onderzoek wordt geleid door oud-minister Martin van Rijn, maar de exacte vraagstelling van de commissie is nog niet naar buiten gebracht.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.