LOHC verslaat voor vierde keer nummer twee van de ranglijst

© Archieffoto Hielco Kuipers

Ronno Broekhof
Heiloo

De hockeysters van LOHC gaan met een straatlengte voorsprong de winterstop in. In Heiloo wonnen de Oegstgeestse vrouwen met 1-3 van runner-up Terriërs. Dat was alweer de vierde keer dat LOHC als koploper de nummer twee van de ranglijst in een rechtstreeks duel versloeg.

Niet dat LOHC een abonnement heeft op het spelen tegen de nummer twee. Maar door de geringe kwaliteitsverschillen staat er steeds een andere ploeg tweede.

Behoudens een gelijkspel tegen Breda won de ploeg van coach Jorge Nolte alle wedstrijden. De acht punten voorsprong is riant te noemen. En als de vrouwen van Schaerweijde hun inhaalduel dinsdag niet winnen, bedraagt de voorsprong zelfs tien punten.

De vraag lijkt ook niet of LOHC kampioen wordt, maar wanneer. „Zo snel mogelijk”, zegt Nolte met een knipoog. „Maar we zijn er nog niet. We moeten scherp blijven.” Met dat laatste had de coach het gelijk aan zijn zijde, want de Leidse formatie startte belabberd. De wil om te winnen ontbrak en ook de vooraf gemaakte afspraken werden niet nagekomen. „Ondanks dat we dat vooraf bespraken, sloop er toch iets in de groep van ’deze wedstrijd doen we er ook wel even bij’”, lichtte Nolte toe.

Het gevolg was dat LOHC voor de derde keer dit seizoen op achterstand kwam. Maar zoals een soevereine koploper betaamt panikeerde de ploeg niet. Vooral in de tweede helft deed LOHC wat het al het hele seizoen doet: de surplus aan kwaliteit omzetten in doelpunten. Geholpen door een sterke strafcorner trokken de bezoekers het duel naar zich toe. Annick de Boer scoorde drie keer.

Overige uitslagen:

Overgangsklasse B heren: Zwart-Wit – Alphen 2-3. Doelpunten Alphen: Spillenaars, Habets, Van Rongen.

Overgangsklasse A heren: Hilversum-LOHC 3-4. Doelpunten LOHC: Webbers, Bosma, C. Hensen, I. Hensen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.