Vibratorreclame bij Kruidvat Leiden veroorzaakt ophef: ’Hoe leg je dit aan kinderen uit?’

Annalaura Molducci
Leiden

Op het sociale mediaplatform Twitter is commotie ontstaan over een vibratorreclame bij een Kruidvat-filiaal in Leiden. Bij een lading vibrators is een bord geplaatst met de tekst ’Sinterklaas is niet de enige die komt dit jaar’ om een kortingsactie van vijftig procent te promoten op de Satisfyer, een vibrator die de winkel al een paar jaar verkoopt. Het hoofdkantoor van Kruidvat heeft inmiddels opdracht gegeven om het bord te verwijderen.

Grace was maandag een dagje op bezoek in Leiden. Ze was op zoek naar een lipgloss die overal uitverkocht was en stuitte bij een Kruidvat ’ergens in de stad’ op het opmerkelijke bord. Ze weet niet precies meer waar het was, want ze komt niet uit Leiden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ze maakte er een foto van en plaatste die vervolgens op Twitter met de tekst Sorry????? Het ging vrij snel viraal. De reacties waren gemengd, de meesten reageerden positief een enkeling vond het maar niets. Weer een ander vroeg zich af hoe je dit aan een kind moet uitleggen.

Lokale actie

Het hoofdkantoor van Kruidvat liet aan RTL Nieuws weten dat het een lokale actie was en dat de filialen daar zelf voor verantwoordelijk zijn. Maar gezien de vele reacties en de ophef heeft het hoofdkantoor besloten dat het bord weggehaald moet worden. ,,Want we willen een Kruidvat zijn voor het hele gezin”, aldus de woordvoerster. Ze zegt ook nog dat Kruidvat wel van humor houdt, maar dat dit te ver gaat.

Grace begrijpt dat wel, maar heeft niet zoveel moeite met de reclame. ,,Ik vond het grappig en kon er zelf wel om lachen”, laat ze weten. ,,Ik vind het juist leuk dat zo’n filiaal zich op die manier promoot. Heel origineel!” Ze vindt het dan ook jammer dat het bord weg moet. ,,Want het is gewoon een heel grappige stunt.”

Bij het hoofdkantoor van Kruidvat was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.