Leimuiderbrug weer in storing: groeiende ergernis bij weggebruikers

De storing van de Leimuiderbrug duurde ongeveer een uur.© Foto Taco van der Eb

Marlies Vording
Leimuiden

De Leimuiderbrug had donderdag aan het einde van de ochtend te kampen met een storing van ruim twintig minuten. De oorzaak van de storing ligt volgens een provinciewoordvoerder ’weer ergens in de hydraulische installatie’. Automobilisten stonden minutenlang te wachten en probeerden te draaien in de berm.

De brug ligt in de N207 en vormt een belangrijke verbinding tussen Noord- en Zuid-Holland. Dit jaar heeft de brug al een aantal keer te maken gehad met langdurige storingen. Tot grote ergernis van automobilisten, want die moeten daardoor kilometers omrijden.

In de zomer kwam Leimuidenaar Sjoerd van der Hoorn met een petitie voor een tunnel op de plek van de brug. Die werd bijna tweeduizend keer ondertekend.

De provincie Noord-Holland, die eigenaar is van de brug, voerde in juli werkzaamheden uit aan de oeververbinding. Toen dat geen soelaas bood, is een ’speciaal team’ ingezet om onderzoek te doen naar de oorzaak van de vele storingen.

Op Facebook reageren weggebruikers wederom geërgerd op de storing van deze donderdag. ’Weet er alles van, je komt zelfs Leimuiden niet meer uit’, luidt een van de reacties. En: ’hoe is het mogelijk?’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.