Ook Chinese stad Shenzhen versoepelt coronamaatregelen

ANP Producties | Bron: ANP
Shenzhen

Ook de Chinese industriestad Shenzhen heeft besloten zijn coronamaatregelen te versoepelen. Een negatieve testuitslag is niet langer verplicht voor toegang tot onder meer het openbaar vervoer, apotheken en parken.

Onder meer Beijing, Guangzhou, Chengdu en Chongqing kondigden eerder versoepelingen aan, bijvoorbeeld met betrekking tot het testbeleid en de quarantaineregels. De stappen volgden nadat in meerdere steden zeldzame protesten plaatsvonden tegen het strenge antivirusbeleid.

China probeerde lange tijd met lockdowns en andere zeer strenge maatregelen het aantal infecties naar nul te brengen. Zo kreeg heel Shanghai dit voorjaar te maken met een wekenlange lockdown. Beijing begon vorige maand zijn coronastrategie aan te passen en drong er bij de lokale autoriteiten op aan om voor een gerichte aanpak te kiezen.

President Xi Jinping zou donderdag tijdens een ontmoeting met Charles Michel, voorzitter van de Europese Raad, hebben gezegd dat de omikronvariant van het coronavirus de weg vrijmaakt voor minder strenge coronamaatregelen, aldus EU-functionarissen. Omikron is minder dodelijk dan de varianten die voorheen dominant waren in China.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.