West-Java opnieuw getroffen door een aardbeving

ANP Producties | Bron: ANP
Jakarta

Het Indonesische eiland Java is zaterdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.4, meldt het Indonesische agentschap voor meteorologie (BMKG). Het gaat om het westen van het eiland, waar een aardbeving enkele weken geleden nog honderden mensen het leven kostte.

Zeker één persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn geen meldingen van andere slachtoffers of grote schade.

Het epicentrum lag volgens de Indonesische autoriteiten aan land, op 118 kilometer diepte. De beving was onder meer voelbaar in de hoofdstad Jakarta. Er is geen tsunamigevaar. Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS had de aardbeving een kracht van 5.7.

Ring of Fire

De aardbeving van vorige maand had een kracht van 5.6 en vond plaats op een diepte van 10 kilometer. Er waren veel slachtoffers omdat het epicentrum in dichtbevolkt gebied lag. Er vielen 331 doden en meer dan 2000 gewonden.

Indonesië ligt in de zogeheten Ring of Fire, een gebied in de Grote Oceaan met veel actieve vulkanen waar veel aardbevingen voorkomen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.