Lange Frans teruggekeerd op YouTube

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd. Dat gebeurde onder meer omdat de rapper volgens YouTube regels over intimidatie, bedreigingen en cyberpesten zou schenden. Aanleiding was onder meer zijn gesprek met Janet Ossebaard in zijn podcast. De twee hadden het onder meer over een aanslag op premier Mark Rutte.

"Soms moet je weer op 0 beginnen zoals ik op YouTube", schrijft Lange Frans in zijn tweet zaterdag. "Ik heb een nieuw kanaal gemaakt met alle muziek die verdwenen was en m’n nieuwste videoclips." De podcast waarover eerder ophef ontstond staat niet op zijn YouTube-account, vervolgt hij.

In oktober 2020 deed de rapper nog een oproep aan Arjen Lubach om hem te helpen zijn account terug te krijgen, omdat het volgens Lange Frans de schuld van Lubach was dat dit was verwijderd. De presentator had in zijn programma Zondag met Lubach een item over de 'fabeltjesfuik', waarin werd gesproken over het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën. Lubach noemde Lange Frans in de uitzending een complotdenker. "Mijn hele YouTube-account is verwijderd door YouTube. Ook al mijn eigen muziek op mijn kanaal", schreef Lange Frans destijds. "@arjenlubach bedankt! En misschien dat jij met je goede contacten bij YT in ieder geval kan vragen of m’n muziek terug mag..."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.