Geert Keuter stopt na tien jaar met zijn theatercafé in Scheltema

Een optreden in het theatercafé.© Archieffoto

Theo de With
Leiden

Het theatercafé dat een aantal keren per jaar in Scheltema werd gehouden, stopt ermee. Organisator Geert Keuter vindt het na tien jaar welletjes geweest.

Op 19 augustus 2012 streek Keuter voor het eerst met een aantal artiesten neer in de voormalige dekenfabriek Scheltema. Hij deed dat sindsdien met grote regelmaat. Meestal waren er drie of vier optredens van acteurs, singer-songwriters, dichters, dansers, bandjes, goochelaars of schrijvers.

Geert Keuter heeft uitgerekend dat er in die tien jaar 79 edities van het theatercafé zijn geweest. Hij heeft besloten dat de aflevering van 19 juni 2022 de laatste is geweest. ,,Met veel plezier kijken we terug op alle ervaringen, optredens, het bieden van een speelplek, het organiseren, de presentatie, het opnemen van de filmpjes, het stoelen klaarzetten, het kleine moment voordat de deur open ging en de drukte als de deuren open zwaaiden, de warme reacties van het publiek, de interactie en vooral het samen cultuur beleven’’, schrijft de organisator in een bericht aan de bezoekers. ,,Het team van Scheltema heeft ons altijd een warm bad geboden.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.