FC Rijnvogels zakt verder weg na nederlaag tegen de hekkensluiter

© Archieffoto Hielco Kuipers

Hennie Kanbier
Rijssen

Na de nederlaag van vorige week tegen GVVV leed FC Rijnvogels opnieuw een verliespartij. In Overijssel verloor de ploeg van Thomas Duivenvoorden met 2-1 van staartploeg Excelsior ’31.

Duivenvoorden zag een wedstrijd met twee gezichten. ,,In de eerste helft speelden we onherkenbaar voetbal en kwamen we op alle fronten tekort. We mochten van geluk spreken dat het halverwege pas 1-0 was’’, zei de oefenmeester.

Vooral Yannic Augustinus onderscheidde zich met knap keeperswerk. Na rust lukte het de Katwijkers hun rug te rechten. De logische 1-1 kwam er ook via Tom Bijen. ,,We voelden dat er vervolgens meer in zat, maar helaas kreeg Bijen geen tweede treffer op zijn naam’’, vertelde Duivenvoorden. ,,In de counter en de extra tijd ging het alsnog mis. Uiteraard zijn we teleurgesteld over dit resultaat.”

FC Rijnvogels miste naast de bekende namen die al eerder afhaakten met blessures ook Dennis Bakker en Sieb Rutgers. Daarmee was de spoeling dun voor de nieuwkomer in de derde divisie. ,,Blijft staan dat ik na zoveel wedstrijden had getekend voor de positie waar we nu staan’’, zei Duivenvoorden.

,,De realiteit is nu dat we zes punten van de koppositie staan en acht punten marge hebben ten opzichte van de streep onderin. De weg is nog lang en het spreekt voor zich dat we volgende week graag dit jaar afsluiten met een goed resultaat bij Hoek. Dan zitten we er net iets warmer bij tijdens de winterstop.”

Hennie Kanbier

derde divisie

Excelsior’31Rijnvogels2-1

27. Veltkamp 1-0, 80. Bijen 1-1, 93. Veltkamp 2-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.