’Goed eten, jezelf goed verzorgen en goed trainen’. De nog altijd fitte Leroy George (35) maakt eerste hattrick in zijn lange carrière en bezorgt VVSB zevende zege op rij

Leroy George zorgde voor veel stress bij de verdediging van JOS Watergraafsmeer.© Foto Kees Kuijt/Orange Pictures

Ron Hoogendam
Noordwijkerhout

VVSB blaakt al weken van het zelfvertrouwen. De Noordwijkerhoutse ploeg bindt de ene na de andere ploeg aan de zegekar. Zaterdagmiddag was de club in opperbeste stemming nadat de formatie van Wilfred van Leeuwen op energieke wijze met liefst 5-2 zegevierde tegen JOS Watergaafsmeer

VVSB heeft met nieuwkomers als Jesse van Nieuwkerk, Ian van Otterlo en niet in de laatste plaats Leroy George een behoorlijke kwaliteitsimpuls gekregen en bovenal scorend vermogen. In combinatie met een uitgebalanceerd middenveld is het succes deels verklaard.

Op de Boekhorst was het aanvalstrio een ware plaag voor de defensie. Met name George. De frivole spits oogt met zijn 35 jaar nog okselfris en tekende na een stroeve eerste helft (1-1) voor een hattrick. Allemaal echte spitsengoals.

,,Ik heb in m’n carrière nog nooit drie doelpunten in een wedstrijd gemaakt’’, glunderde de man van de wedstrijd. Net als de hele ploeg maakt ook George nog een fitte indruk. ,,Goed eten, jezelf goed verzorgen en goed trainen. Dan dan blijf je fit.’’

Onlangs had hij met VVSB een gesprek over een contractverlenging. Verder kon hij er nog niets over zeggen, behalve dat de behendige aanvaller - al goed voor zeventien treffers - het naar zijn zin heeft in Noordwijkerhout.

(Tekst gaat door onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VVSB was zowel voor als na rust de baas op het veld, had het meeste balbezit, maar kwam in het eerste deel tot weinig uitgespeelde kansen. De voor de thuisploeg onbekende tegenstander, een bonte verzameling van oud-profs, kleunde er bij vlagen goed in.

Doelman Ruben Valk was in de eerste helft een aantal keer belangrijk met reddingen, al ging de Noordwijkerhoutse doelman al na drie minuten bijna in de fout. De goalie dacht aan de zijlijn een voetballende oplossing in petto te hebben. Maar in plaats van de bal een peer over de zijlijn te geven, verspeelde hij de bal heel knullig waarna Nicky Eekhout de aanval alleen nog kon afstoppen met een overtreding. Met een duik in de verkeerde hoek was Valk kansloos op de door Raymond Fafiani (39) benutte penalty.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Later maakte Valk, pas weer een jaar bijgetekend, zijn pupillenfout meer dan goed. Toonbeeld van klasse was de fantastische uithaal van Danny Bakker die na een half uur de wonderschone gelijkmaker op zijn naam schreef. De druk nam toe van de thuisclub, maar de stugge bezoekers gaven zich niet zomaar gewonnen.

Twee minuten na de rust dook George, uit een diepe bal van Van Nieuwkerk, goed voor zijn bewaker en drukte af. VVSB verschafte zich door 2-1 energie en zette de opponent, die af en toe nog gevaarlijk uitbrak, onder druk. Het was aan keeper Bas Schol te danken dat de score niet verder opliep.

Twintig minuten voor tijd was het wel gedaan met JOS Watergraafsmeer. Eerst prikte George op aangeven van Tim de Rijk de 3-1 binnen en even later bekroonde Van Otterlo zijn goede partij met de 4-1. De koek was nog niet op, want George toverde ook nog de 5-1 op het bord. Als beloning voor het verzet verlichtte Malcolm Esajas met een kopbal de pijn voor de Amsterdammers: 5-2 .

VVSB-trainer Van Leeuwen, die zijn bankspelers nog wat speelminuten gunde, was blij met de zege tegen de counterende bezoekers. ,,Zij hebben ook wel een ploeg op leeftijd Na rust kregen we meer ruimte en dan loopt elke ploeg tegen ons in de val.’’

VVSB-JOS Watergraafsmeer 5-2

3. Fafiani 0-1, 28. Bakker 1-1, 47. George 2-1, 70. George 3-1, 74. Van Otterlo 4-1, 75. 5-1, 85. Esajas 5-2.

VVSB: Valk (85.Luijs), Fecunda, Eekhout, Ossendrijver, Lo Fo Sang, De Rijk, Bakker, Van Otterloo, Rauws (85. Huntink),Van Nieuwkerk (72. Halman), George (85. Bekooij).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.