Gelijkspel gerechtigheid voor pechvogel SJC: ’We kregen twee pechgoals om onze oren’

voetbal               SJC – Hollandia© foto taco van der Eb

Ron Hoogendam
Noordwijk

SJC heeft in een leuke en open wedstrijd de punten gedeeld met Hollandia, door een late gelijkmaker van Tom Duindam (2-2).

Door dit resultaat prijkt de ploeg van Marcel IJzendoorn keurig op de vijfde plaats. ,,Over het algemeen vind ik het verdiend’’, vond de coach uit Leiderdorp. ,,We kregen twee pechgoals om onze oren.’’

Dat gebeurde nog binnen het kwartier toen een Hollandiaan de fraaie en vroege openingstreffer van Chris Hoogervorst ongedaan maakte met een door Demir Stroyl van richting veranderd schot.

De gelijkmaker viel inderdaad onder de noemer pech. Even misten Duindam en Martijn van Trigt aardige doch vergeefse kansen om hun ploeg op voorsprong te schieten.

Teleurstelling

Na rust opende SJC, waar de weer herstelde Timo Ruigrok en de sterk spelende Frans van Niel in de basis stonden, prima. Al moesten de Noordwijkers wel weer een teleurstelling verwerken toen de bezoekers na veertig seconden het net vonden; opnieuw door een van richting veranderd schot dat eerst nog geblokt werd door Sven Wisselink.

Na wat plaagstoten over en weer leek Hoogervorst de gelijkmaker op zijn schoen te hebben, maar de vleugelaanvaller miste jammerlijk. SJC nam in de slotfase veel risico en gaf veel ruimte weg in jacht op de gelijkmaker, waarbij alles en iedereen naar voren rende. Dat leverde succes op. Met dank aan topscorer Duindam die een vrije trap in de 92ste minuut binnenkopte. Zo kreeg SJC de gerechtigheid die het verdiende.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.