Onbekend aantal inwoners van Voorschoten en Wassenaar ontvangt verkeerde uitkeringsspecificaties: privacygevoelige informatie op straat

Marlies Vording
Wassenaar/Voorschoten

In de gemeenten Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg is een onbekend aantal uitkeringsspecificaties verstuurd aan verkeerde uitkeringsgerechtigden. In de specificaties staat privacygevoelige informatie, zoals financiële gegevens en het BSN-nummer van uitkeringsgerechtigden.

Dat is aan het licht gekomen nadat drie inwoners van Leidschendam-Voorburg een melding hebben gedaan over de ontvangst van onjuiste informatie. De drie gemeenten, die op het gebied van uitkeringen samenwerken, zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van het probleem.

’Het is niet te achterhalen om welke en hoeveel uitkeringsspecificaties het gaat’, geven de gemeenten aan. De functionaris Gegevensbescherming van Leidschendam-Voorburg heeft bij de Autoriteit Persoonsgegevens een melding gedaan van een datalek.

’We begrijpen dat deze situatie vervelend is voor betrokken inwoners en betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren’, schrijven Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg in een gezamenlijk statement.

Inwoners die ook een verkeerde uitkeringsspecificatie hebben ontvangen, kunnen dat melden via het algemene e-mailadres van de gemeente Leidschendam-Voorburg: mailto:info@lv.nlof door te bellen naar 14070.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.