Gestolen hondje duikt op bij Hema in Oegstgeest

© Foto: Politie Katwijk

Annalaura Molducci
Rijnsburg

Het hondje dat zaterdag werd gestolen bij het Kruidvat in Rijnsburg is terecht. Het dier is een dag later gevonden bij de Hema in Oegstgeest. De politie is nu op zoek naar degene die de chihuahua daar heeft achtergelaten.

Dat meldt de politie van Katwijk op de eigen Facebookpagina. Erbij staan veel reacties van mensen die vinden dat dit een goede leer moet zijn: laat nooit ergens je hond achter, is de teneur. Maar er is ook opluchting onder de reageerders.

Nachtmerrie

Het is de nachtmerrie van menig hondenbezitter. Je stalt je hond even buiten de winkel en bij terugkomst is hij weg.

Het overkwam de Rijnsburgse hondenbezitter zaterdag die de hond aangelijnd bij het Kruidvat aan de Vliet Noordzijde had geparkeerd. Op camerabeelden is te zien dat iemand het dier zaterdagmiddag meeneemt. Via sociale media heeft de politie een foto van het hondje, waarschijnlijk een chihuahua, verspreid. Een chihuahua behoort tot het kleinste hondenras ter wereld. Daarom dragen hondenbezitters hem ook wel in een tas als ze op stap gaan. Een rasechte chihuahua kost tussen de 750 en de duizend euro.

Privacy

Degene die het hondje heeft gepikt, staat ook op beeld, maar de politie weet nog niet wie het is. De politie laat de camerabeelden niet zien. ,,Daarvoor moet een officier van justitie toestemming geven en dan speelt ook nog mee of het om een minderjarige of een meerderjarige gaat”, zo laat een politiewoordvoerster weten. ,,In dit geval ging het ons er om dat het hondje zo snel mogelijk zou terugkeren. Vandaar dat we daarvan wel een foto hebben verspreid.” Mogelijk heeft dat ertoe geleid dat degene het hondje een dag later heeft achtergelaten in Oegstgeest.

Volgens de politie was het verdriet en het gemis bij de eigenaar van het dier groot. De vreugde is eveneens groot.

Lees ook: Hondje ontvoerd uit centrum Rijnsburg, politie verspreidt foto

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.