Ook België beducht voor nieuwe rellen rond WK-wedstrijd Marokko

ANP Producties | Bron: ANP
Antwerpen

Verscheidene Belgische steden vrezen voor nieuwe rellen rond de komende wedstrijd van Marokko op het WK voetbal. Net als in Nederland heeft de politie in onder andere Antwerpen voorzorgsmaatregelen getroffen.

Marokko en Spanje strijden dinsdagmiddag om 16.00 uur om een plek in de kwartfinale op het WK in Qatar. De viering van eerdere overwinningen van Marokko op het voetbaltoernooi mondden in de Belgische en Nederlandse grote steden uit in ongeregeldheden. Vooral in Brussel was de schade groot.

Op sociale media doen oproepen de ronde om rond de achtstefinalewedstrijd dinsdag opnieuw in Antwerpen de straat op te gaan en bijvoorbeeld winkels te plunderen, zegt de Antwerpse politie. De politie zet bemiddelingsteams in om mensen daarvan te weerhouden. "Het spreekt voor zich dat wij zichtbaar en minder zichtbaar aanwezig gaan zijn in het straatbeeld", zegt een woordvoerder op de Vlaamse Radio 1.

Ouders doen wel hun best om hun kinderen thuis te houden, constateert de politie verheugd. "Dat buurtvaders en ouders de kant van de politie kiezen is een opsteker voor ons", zegt woordvoerder Wouter Bruyns tegen omroep VRT.

Ook in Kortrijk broeden jongeren op sociale media op nieuwe onlusten en is de politie op haar hoede, schrijft de krant De Morgen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.