Spaanse politie alert op ongeregeldheden rond Spanje - Marokko

ANP Producties | Bron: ANP
MadridBarcelona

De Spaanse politie is in verhoogde staat van paraatheid uit vrees voor ongeregeldheden naar aanleiding van de voetbalwedstrijd Spanje - Marokko die om 16.00 in Qatar begint. Het land telt meer dan 870.000 Marokkanen onder de inwoners en de politie is bezorgd na de beelden van rellen in België en Nederland na wedstrijden waarin het Marokkaanse elftal aantrad. Bovendien wekken berichten op sociale media bezorgdheid.

Extreemrechtse splintergroepen hebben opgeroepen in verscheidene steden de straat op te gaan om "de straten te verdedigen". Het zou vooral gaan om oproepen in Madrid, Sevilla en Valencia.

Tijdens het vorige WK voetbal speelden de twee in hun groep gelijk (2-2) en werd Marokko uitgeschakeld in een eerdere fase van het wereldkampioenschap. Marokko voelde zich destijds met name in de wedstrijden tegen Spanje en Portugal benadeeld door de scheidsrechters. In vrijwel alle straten van onder meer Rabat wordt met wimpels, shirts en nationale vlaggen uitgezien naar de "revanche" op Spanje.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.